Jesenski kros uspešno izveden

15 Okt, 2018

V petek, 12. 10. 2018 so se na igrišču OŠ Trnovo nadobudni tekači iz Vrtca Trnovo pomerili na jesenskem krosu. Na igrišču se jim je pridružila račka in pričeli so s skupnim ogrevanjem. Otroci so tekmovali v sledečih kategorijah.

Najprej so tekmovali najmlajši otroci – letnik 2016 in mlajši, ki so tekli na 100 m. Najboljši med njimi so bili otroci iz oddelka Žabice, in sicer na prvih dveh mestih, tretji so bili otroci iz oddelka Medvedki.

Sledile so deklice letnik 2015, ki so se pomerile na 250 m. Prve tri deklice so bile iz oddelkov Miškolini, Pikice in Čebelice.

Dečki letnik 2015 so prav tako pretekli razdaljo 250 m, prva dva prihajata iz oddelka Čebelic, tretji pa iz oddelka Miškolini.

Po uvodnem delu pa se je začelo pravo tekmovanje. Otroci drugih kategorij so tekli že 350 m, kar pomeni, da so šolsko igrišče v krogu pretekli dvakrat. Tudi navijači so iz kategorije v kategorijo postajali vse bolj razgreti, navdušeni in glasni.

Z vztrajnim, tekmovalnim duhom so si otroci po oddelkih pritekli naslednja mesta:
Na prva tri mesta v kategoriji deklice letnik 2014 so se razvrstile deklice iz skupin Rožice, Bibe in Pikice; v kategoriji dečki letnik 2014 pa je zmagovalno mesto pripadlo dečku iz skupine Pikice, drugo in tretje mesto pa sta zasedla dečka iz skupine Palčki.

Najstarejše deklice, letnik 2012/2013, so se razvrstile po naslednjem vrstnem redu: prvo in drugo mesto sta zasedli deklici iz skupine Ribice, tretje pa je osvojila deklica iz skupine Palčki; v kategoriji dečki letnik 2012/13 so prva tri mesta zasedli dečki iz skupin Ribice, Ježki, Palčki.

Tekaško prireditev pa smo sklenili s povabilom odraslih k sodelovanju. Na tekaški stezi so moči pomerili tako starši, stari starši kot vzgojitelji in vzgojiteljice.

Na tribunah je završalo, saj so navijači burno spremljali tekmo med odraslimi, ki so se borili za najboljša tri mesta. Tudi najboljši odrasli so na podelitvi na vrtčevskem igrišču prijeli priznanja: prvo mesto je zasedel očka iz oddelka Rožic, drugo mesto je zasedla vzgojiteljica oddelka Ribic, tretje mesto pa očka iz oddelka Palčkov.

Seveda so bili vsi tekači nagrajeni s priznanji za uspešno udeležbo na jesenskem krosu in si prislužili nalepko v knjižici Malega sončka.
Mladi tekači so si zadali, da bodo do spomladi, ko je spet na vrsti spomladanski kros, pridno nabirali kondicijo in se ponovno udeležili razburljivega dogodka, na katerem bodo zagotovo med najboljšimi.

Poročilo pripravil: TIM za izvedbo jesenskega krosa 2018

Dostopnost