PCT pogoj

O B V E S T I L O

P C T POGOJ


Spoštovani starši in drugi obiskovalci vrtca!

Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (Ur. l. RS, št. 142/2021), ki je danes stopil v veljavo, še nadalje določa, da morajo vsi, ki delajo v vzgoji in izobraževanju ali želijo vstopiti v zavod (in so starejši od 15 let) izpolnjevati pogoj PCT (prebolevnosti, cepljenja ali testiranja).

Odlok določa tudi izjemo in sicer, da PCT pogoja ni potrebno izpolnjevati, osebam, ki pripeljejo oz. odpeljejo otroka v/iz vrtca.

Za vse druge prihode v vrtec (npr. ob uvajanju otroka, roditeljskem sestanku…), ki potekajo v notranjih prostorih vrtca in trajajo dlje časa, pa pogoj PCT velja tako za starše kot druge osebe.

Ker sta zdravje in varnost otrok tako za vas kot tudi za nas najpomembnejša, vas prosimo, da še naprej vsi spoštujemo in upoštevamo ustaljena navodila pristojnega ministrstva in priporočila NIJZ:

  • v vrtcu starši in obiskovalci obvezno nosite maske,
  • obvezno je razkuževanje rok ob vstopu v vrtec,
  • v vrtec naj prihajajo le zdravi otroci, starši in zaposleni,
  • starši se ob prihodu in odhodu v prostorih vrtca zadržujete čim krajši čas,
  • zračenje prostorov.

Druge zunanje obiskovalce pa prosimo, da se na tel. št. tajništva 031 717 315 predhodno najavijo oziroma dogovorijo za prihod v vrtec.


Suzana Antič,
ravnateljica

Navodila vzgojno-izobraževalnim zavodom (VIZ) in dijaškim domovom (DD) ob sumu ali potrjenem primeru okužbe s SARS-CoV-2 v zavodu

Higienska priporočila za preprečevanje širjenja okužbe s SARS-COV-2 v vrtcih

Delite z drugimi

Facebook
LinkedIn
Email

Več vsebin

Skip to content