Slovo od Fridoline

Miška Fridolina, se je iz rodne Francije odpravila po nova znanja in izkušnje v deželo na sončni strani Alp, kjer živi Ana Roš, najboljša kuharica na svetu. Fridolina se je namreč želela udeležiti velikega svetovnega kulinaričnega tekmovanja. A glej ga zlomka, prijav na tekmovanje je bilo več kot prostih mest, zato se je morala soočiti z izzivi, ki ji jih je zastavila komisija tekmovanja.

K sreči jo je pot privedla do Vrtca Trnovo, ki ga obiskujejo prijazni in srčni otroci. Opojne vonjave peke jesenskih plodov, ki so se vile iz igrišča, so Fridolino premamile v vrtec med otroke. Z otroki so se spoznavali in sčasoma stkali prijateljske vezi, zato jim je Fridolina kmalu zaupala svoje težave in jih prosila za pomoč. Preko celega leta so skozi raziskovanje, odkrivanje in ustvarjanje skupaj, v medsebojnem spoštovanju, reševali zagate in izzive posameznih etap. Pot raziskovanja jih je peljala od plodov prek spoznavanja različnih vrst trakov do receptov in spoznavanja telesa ter skrbi zase in za druge.

Fridolina je tako s pomočjo otrok uspela izpolniti vse zahtevne naloge. Da pa bi res vse potekalo brezhibno, smo v Vrtcu Trnovo pripravili generalko za njen kulinarični nastop na Vrtiljaku tisočerih okusov. Otroci so skupaj s Fridolino in zaposlenimi pričarali čudovito kulinarično vzdušje ter prikazali ljubeče, prijateljske, spoštljive medsebojne odnose.

Ker pa dober glas seže v deveto vas, sta na dogodek z grajsko kočijo prispela tudi Fridolinina babica in dedek in Fridolini namignila, da je že čas, da se vrne domov. Čeprav se je imela naša prijateljica z nami lepo, pa je sedaj čutila, da je pripravljena na veliko tekmovanje. Hvaležna otrokom za vso pomoč, jim je pod drevesom želja pripravila pravo čokoladno-sladoledno presenečenje in jim v zahvalo podelila mojstrski naziv za pripravo Vrtiljaka tisočerih okusov ter posebno priznanje za izjemno prijateljstvo.

Au revoir Fridolina in srečno!

Delite z drugimi

Facebook
LinkedIn
Email

Več vsebin

Skip to content