Pastirček Cene – Pastirsko življenje

5. projekt 2010/2011

V Vrtec Trnovo je Miška Fridolina prišla z željo, da ji trnovski otroci, ki so v preteklosti že pomagali Kralju Matjažu, mornarju Pepetu, pastirju Cenetu, palčici Minu, vesoljani Traji, papigi Perliti, pujsi Srečki okrogli RO, Simbri in Zmajčku Ču-Čuju, pomagajo pri udeležbi na posebnem kulinaričnem festivalu. Otroci so združili različna znanja in moči in se na zahtevno pot iskanja, odkrivanja, izumljanja in premagovanja znanih in neznanih izzivov, podali skupaj z vzgojitelji in svojimi starši. Po etapah so odkrivali skrivnosti dobrega in zdravega prehranjevanja; ob tem pa razmišljali in razvijali tudi odnos do sebe in do drugih (socialni kurikulum).

Področja našega raziskovanja: Gibanje, tehnika – v povezavi z drugimi kurikularnimi področji – jezik, družba, gibanje, umetnost, matematika.

Otroci, strokovni delavci in starši smo se v zasnovani celoletni zgodbi o »Pastirju Cenetu in ovčki Jagodi« usmerili v raziskovanje področja gibanja, ki je otrokovo jedrno področje razvoja in ustvarjanja. Tokrat sta bili osrednji figuri dve lutki. To je bila posebnost, na katero so se uglaševali tako odrasli kot otroci. Miselni in kreativni izziv sta vsem skupaj predstavljala in krepila raziskovanje in iskanje tehničnih rešitev izdelave mostu, brvi, pretočnika in žičnice kot osnovnih elementov raziskovane teme. Socialno-čustveno področje pa sta pokrivala grajenje medsebojnega odnosa ter vzpostavljanje neverbalne komunikacije z v tem letu prvič izbranim živalskim likom lutke, ovčko Jagodo.

Delite z drugimi

Facebook
LinkedIn
Email

Več vsebin

Preberite tudi

Skip to content