QUEST – projekt partnerstva

Naše mednarodno raziskovalno popotovanje je bilo polno dogodivščin, zapletov in izzivov, s katerimi smo se strokovni delavci in otroci iz treh evropskih vrtcev soočali in jih skupaj premagovali tako v realnem kot domišljijskem svetu.

Naša pustolovščina se je začela z bučno glasbo in prihodom copatka Brosina, ki nas je z zastavljenimi izzivi vodil po poti raziskovanja in ustvarjanja Copatarnic. Otroci so ga zvesto spremljali in mu pomagali odkrivati svet barv, skupaj z njim ustvarjali čarobna prevozna sredstva in ugotavljali, kaj je tisto, kar nas veseli, zabava in osrečuje (oglejte si video na povezavi).

Zavedanje, da so barve tudi za copatke v Bonjadanu izjemno pomembne (saj so se te v njihovi deželi izgubile), je skozi zanimive in pestre dejavnosti, ki so bile akcijsko in raziskovalno usmerjene, vodilo v odkrivanje prostora – takšnega, v katerem bi se copatki radi družili, se igrali, veselili in se zabavali.

Skupne stvaritve, kreacije in ugotovitve smo povzeli s prikazi posameznih etap raziskovanja (video o predetapi, prvi etapi, drugi etapi in tretji etapi) ter s skupnimi močmi ustvarili zvočno večjezično e-slikanico o prevoznih sredstvih in barvah.

Toda naše prigode se tu še niso končale. V šolskem letu 2021/22 nas je pri odkrivanju in raziskovanju novega spremljal nov prijatelj, Frlinček, Eftaxia po grško in Flokinou po francosko. Pisano, navihano in mehkobno bitje nas je nekega jesenskega dne presenetilo s svojim prihodom. Pokukajte, kako je prišel k otrokom v Vrtec Trnovo, vrtec na Rodosu in v vrtec Françoise Dolto v Franciji.

Spraševali smo se, le kaj je prineslo navihanega Frlinčka med nas in kmalu ugotovili, da je njegovim prijateljem v mavrični deželi Redored ponagajal čisto pravi škrat. S čarobnim prahom je ustavil uro in tako vse obrnil na glavo. Toda, Frlinček je bil edini, ki je uspel ubežati temu uroku. Odločil se je, da poišče rešitev in pomaga v svojo deželo vrniti red, srčnost in prijateljstvo in pri tem so mu seveda pomagali tudi otroci iz vseh treh vrtcev. Skupno raziskovanje, odkrivanje in soustvarjanje zgodbe je vodilo v nova spoznanja, izkušnje, izmenjave in domislice. Če tudi vas zanima, kaj in kako so ustvarjali otroci, potem vas vabimo k ogledu, da skupaj z nami podoživite naše nepozabno potovanje.

Delite z drugimi

Facebook
LinkedIn
Email

Več vsebin

Preberite tudi

Skip to content