S prijateljem Brosinom do sanjskega vrtca

12. in 13. PROJEKT

V daljni deželi Bonjadan, med strmimi gorskimi verigami, gorečimi vulkani, bistrimi rekami, žuborečimi slapovi in dišeče bujnimi gozdovi je živel Brosino, silno radoveden in doživetij željan copatek.

Njegova radovednost ga je ponesla tudi v naš svet, kjer je med potepom po Evropi videl veliko priložnosti za druženje in zabavo: različni igralni prostori, zabaviščni parki na prostem, igrišča, kjer se vsi zabavajo do onemoglosti. Njegova dežela je bila sicer lepa, a manjkalo ji je zabave, kakršno je videl na svojih popotovanjih. Odločil se je, da bo to spremenil. Zagotovo kje obstaja kdo, ki bi mu znal pri tem pomagati. Brosino ima to moč, da se lahko s pomočjo svojega cofka teleportira, kamor hoče. Povlekel je torej za svoj cofek in se preslikal v njemu neznane dežele novim pustolovščinam na proti. K sreči ga je bučna glasba pripeljala do otrok iz Vrtca Trnovo, ki so ga zvesto in preudarno spremljali na njegovem raziskovalnem popotovanju in mu pomagali odkrivati svet barv, skupaj z njim ustvarjali čarobna prevozna sredstva in ugotavljali, kaj je tisto, kar nas veseli, zabava in osrečuje.

Zavedanje, da so barve tudi za copatke v Bonjadanu izjemno pomembne (saj so se te v njihovi deželi izgubile), je skozi zanimive in pestre dejavnosti, ki so bile akcijsko in raziskovalno usmerjene, vodilo v odkrivanje prostora – takšnega, v katerem bi se copatki radi družili, se igrali, veselili in se zabavali.

Področja našega raziskovanja: arhitektura v povezavi z glasbeno umetnostjo in drugimi kurikularnimi področji.

Letošnja literarno-didaktična zgodba nas je skozi glavno, celoletno raziskovalno temo »Brosinov sanjski vrtec«, skozi etape vodila v raziskovanje – barv, vozil in zvoka/glasbe. V dejavnostih, ki smo jih skozi celoletni projekt premišljeno načrtovali, izvajali in ovrednotili, smo k skupnemu cilju – pomagati copatkom pri gradnji njihove Copatarnice – stremeli vsi zaposleni, otroci in njihovi starši; vsak posameznik je participiral na svojski način in v procesu celoletnega projekta sestavljal nedeljivo celoto.
Vabljeni k ogledu našega popotovanja.

Delite z drugimi

Facebook
LinkedIn
Email

Več vsebin

Preberite tudi

Skip to content