Svetovanje in preventivno delo v vrtcu

Naše svetovalno delo je celostno, večplastno zastavljeno v okviru nalog skozi celo leto in usmerjeno v preventivno, razvojno ter posvetovalno delovanje.

Področje svetovalnega dela zahteva interdisciplinarnost strok glede na kompleksnost otrokovega razvoja in njegovih potreb. Je celostno in večplastno zastavljeno v okviru nalog skozi celo leto in usmerjeno v preventivno, razvojno ter posvetovalno delovanje. V procese svetovalnega delovanja se vključujejo strokovnjaki različnih strok: defektologi, specialni pedagogi, socialni delavci, psihologi in logopedi. Vrtec sodeluje z vsemi strokovnjaki, pri čemer ima nosilno vlogo za koordinirano delovanje in povezovanje svetovalna delavka vrtca, ki skrbi, da so vse aktivnosti usmerjene v otrokovo korist.

Starše otrok, ki se prvič srečujejo z vrtcem, vabimo v odprt prostor za pogovore, skupna razmišljanja in iskanja najboljših rešitev. V procesu uglaševanja otroka in družine z vrtcem se tako otroku kot staršu posvetimo z vsem našim znanjem in izkušnjami. Prisluhnemo njihovim pričakovanjem, željam in svojskostim ter skupaj z njimi ustvarjamo otroku prijazen vstop v svet sovrstnikov.

Spoštovani starši, v želji, da bi skupaj z vašim otrokom in vami soustvarili prijazno medsebojno spoznavanje in uglaševanje, vas vabimo, da si preberete nekaj misli o naših izkušnjah z otroki, ki smo jih zapisali za vse, ki se prvič srečujete z vrtcem.

Prvo srečanje otroka z vrtcem

Zloženka Prvič v vrtcu

Skip to content